Zabijačka

Zabíjačka vždy byla a je významnou událostí v hospodářství. Poskytuje krom jitrnic, jelit nebo ovaru také zásobu dobrého sádla na celý rok a při účelné konzervaci masa nejen uzením, ale i sterilizací další zásobu až do žní.

Zabíjačka se plánovala vždy na chladné měsíce, protože zabíjačkové výtvory jsou choulostivé a málo trvanlivé. V minulosti, kdy chladničku a mrazničku nevlastnili ani nejbohatší, to ani jinak nešlo. V chladných měsících se lidé snažili uskutečnit i svatby, aby neměli díky teplému počasí víc škody než užitku. Dalším velkým důvodem byla práce na poli. Od jara do podzimu lidé pracovali na polích a statcích , proto neměli čas se hostit a nacpávat. Takže si to odložili na později.

Zabijačky Zabijačky Zabijačky Zabijačky Zabijačky Zabijačky Zabijačky Zabijačky


Harmonogram

11,00h
Check-in

12,00h
Přivítání hostů moravskou slivovicí domácím pánem.

12,30h
Vytahování z kotle. Prvně k snědku je mozeček s vejcem a domácím chlebem. Následuje ovar, srdce, játra, zabíjačkový guláš, čerstvý křen, hořčice, cibule, pečivo. Něco sladkého k zakousnutí – jablečný štrůdl.

14,30 – 17,00h
Výroba zabijačkových specialit: jitrničky, jelítka, tlačenka, škvarky. Můžete přiložit ruku k dílu a něco se přiučit od našich řezníků (zástěry k dispozici).

15,00 – 20,00h
Možnost návštěvy vinotéky za doprovodu sommeliéra.
Na místě lze zakoupit vámi vybrané láhve, za cenu vinařství.

18,00h
Přesun na večeři do vinného sklepa přímo v areálu penzionu.

18,30 – 22,30h
K tanci, poslechu a zpěvu si můžete zarezervovat cimbálovou muziku nebo harmonikáře. Po celý večer můžete dle chuti konzumovat zabíjačkové speciality.

MOTTO: „Na každů sviňu se někde voda vaří!"

Pro vás:

  • můžeme přichystat zabijačkovou výslužku (balíčky s sebou) s logem Vaší společnosti
  • Pokud se vám náš program líbí, ale máte ještě nějaké požadavky, o které je třeba program obohatit, dejte nám vědět, rádi vám připravíme zabijačku na míru.

Vytisknout stránku Vytisknout stránku
5.0 1Hodnocení