Pokrmy

K dobrému vínu patří také dobré jídlo. Ani tady vás nezklameme. Připravíme vám pravé domácí moravské pokrmy, které povýší váš zážitek na novou úroveň.

Pokrmy

Vybíráme z jídelního lístku

  • Podivínský kváskovým chlebem s domácím škvarkovým sádlem, cibulka
  • Variace českých a slovenských sýrů dekorováno hroznovým vínem
  • Variace uzenin na vinařském prkénku
  • Vepřový flamendr na chilli se zeleninou, strouhaný křen
  • Jelení guláš pikantní, feferonka, cibule, podivínský kváskovým chlebem
  • Nakládaný hermelín s česnekem a cibulí
  • Rozpékané tři druhy sýrů s ovocnou omáčkou
  • Domácí jablečný štrúdl s ořechy a rozinkami


Pokrmy na objednávku pro skupiny

1) Selská pečínka

- domácí škvarkové sádlo s chlebem, zdobeno mladou cibulkou
- nakládaný vepřový bok pečený s kmínem na česneku
- trhané kachní maso v sádle
- jemná kachní paštika s lesním ovocem
- kysané farmářské zelí s jablky, domácí bramborové špalíky
- uzeninové variace (domácí klobása, hořčicová klobása, moravské uzené, sekaná, slanina)
- podivínský kváskový chléb
- sterilované feferony, okurky, perlové cibulky
- hořčice plnotučná, kremžská, čerstvý strouhaný křen
- domácí jablečný závin s vlašskými ořechy a rozinkami

2) Zabijačkové menu (od října do dubna)

- černá zabijačková polévka s kroupami - prdelačka
- zabijačkový guláš podávaný s domácím křupavým chlebem
- zabijačkové speciality: pečené jitrničky a kroupová jelítka
- zabijačkový ovar podávaný s jablečným křenem
- vařené brambory s kmínem, kysané farmářské zelí
- světlá masová tlačenka s cibulí a octem
- zlatavé domácí škvarky
- čerstvý strouhaný křen, hořčice
- nakládané okurky a beraní rohy, perlové cibulky
- podivínský kváskový chléb
- buchta naší babičky Janičky

3) Slovácká kachnička

- ¼ konfitovaná kachna s jablky, bramborové špalíky se zlatavou cibulkou
- moravské červené zelí na medu s perníkem
- kysané farmářské zelí
- domácí škvarkové sádlo s chlebem, zdobeno mladou cibulkou
- variace českých a slovenských sýrů
- čerstvé ovoce
- podivínský kváskový chléb
- semínkové pečivo
- pražené mandle, arašídy
- bramborové přesňáky s povidly sypané mákem

4) Jelení guláš

- domácí škvarková pomazánka, podivínský kváskový chléb, jemná mladá cibulka
- jemně pikantní jelení guláš v chlebovém kotlíku podávaný na dřevěném prkénku
- sterilované feferony, sterilované okurky, kysané zelí
- podivínský kváskový chléb
- uzeninové variace (domácí klobása, hořčicová klobása, moravské uzené, sekaná, slanina)
- košíčky plněné slaninou, sušenými rajčaty a olivami
- hodové koláčky s povidly, tvarohem a ořechy
- domácí jablečný závin s vlašskými ořechy a rozinkami

5) Pečená vepřová žebírka

- domácí škvarková pomazánka, podivínský chléb, jemná mladá cibulka
- jemná kachní paštika s lesním ovocem
- pečená vepřová žebírka (naložená předem v česnekovém láku)
- tatarský biftek dle naší receptury s česnekovou topinkou
- nakládaná zelenina
- podivínský kváskový chléb
- uzeninové variace (domácí klobása, hořčicová klobása, moravské uzené, sekaná, slanina)
- domácí jablečný závin s vlašskými ořechy a rozinkami
- hodové koláčky s povidly, tvarohem a ořechy

6) Tatarský biftek (pro minimálně 20 osob)

- jemná kachní paštika s lesním ovocem
- mini caprese ( sýr mozarella s bazalkou a cherry rajčaty)
- tatarský biftek dle naší receptury s česnekovou topinkou
- variace italských ovčích a kozích sýrů, ořechy, džemy, ovoce
- prosciutto crudo s olivami
- domácí brynzové tyčinky sypané sezamem
- čokoládová pěna zdobená ovocem
- vanilkové mascarpone
- smažené krůtí mini řízečky
- kanapky s uzeným lososem a limetkou
- kanapky s tapenádou ze sušených rajčat

7) Zvěřinové opojení

- domácí daňčí paštika s čerstvým tymiánem, dochucená omáčkou z lesního ovoce
- domácí škvarkové sádlo s chlebem, zdobeno mladou cibulkou
- kančí pečínka na česneku a divokém koření
- moravské kysané zelí s jablky
- bramborový točenec
- smažené kančí řízečky na česneku
- hlohovecký bramborový salát
- švestkovo-povidlové pohlazení, sypané praženými ořechy

8) Grilované sele

- domácí škvarková pomazánka, podivínský kváskový chléb, jemná mladá cibulka
- opékané sele na rožni - na bukových polenách, přímo před hosty pan šéfkuchař sele porcuje
- jemná kachní paštika s lesním ovocem
- hořčice kremžská a plnotučná, čerstvý strouhaný křen
- sterilované feferony, sterilované okurky, kysané zelí
- podivínský kváskový chléb
- tatarský biftek dle naší receptury s česnekovou topinkou
- variace italských ovčích a kozích sýrů, zdobeno hroznovým vínem
- domácí jablečný závin s ořechy a rozinkami


Pokrmy

Vytisknout stránku Vytisknout stránku
0.0 0Hodnocení